Konstnärernas Riksorganisation arbetar med att ta fram nya arvodesrekommendationer och generella avtalsprinciper för formgivningsuppdrag. Vi vill i samband med detta hämta in erfarenheter och synpunkter från er som arbetar med formgivnings- och designuppdrag.
På Konstnärernas Riksorganisations senaste Riksmöte beslutades om ett nytt system för att utse de medlemmar som har rösträtt på Riksmötet - organisationens högst beslutande instans. Det innebär att medlemmarna röstar fram de sammanlagt 40 personer som ingår i Fullmäktige och som därmed har rösträtt på Riksmötet.
”Att en sådan här konstdebatt kunnat anordnas i Västerås är smått sensationellt. Frågan är om det någonsin har hänt förut i stadens historia.” Gunnar Forsman, ordförande för Konstnärernas Riksorganisation Västmanland, skriver en gedigen och initierad analys av politikersamtalet i Västerås 29/5.
Vi lanserar tillsammans med sju andra organisationer www.kulturvalet.se för att sätta konsten och kulturen på dagordningen i valet 2018. Jämför dina åsikter med partiernas i Kulturvalets valkompass och skicka ett budskap in i framtiden: Till den som blir kulturminister efter valet 2018.
World Art Day firades under valåret 2018 med konstpolitiska samtal med företrädare för fyra partier och direktören för Konstnärsnämnden. Årets konsttårtor gjordes på temat #metoo och #konstnärligfrihet av Iryna Hauska och Ana Bondžić, engagerade i projektet Konsten att delta.
Nu utökar Konstnärernas Riksorganisation möjligheterna till personlig dialog för frågor som gäller ditt arbete med konstnärliga gestaltningsuppdrag. Nu kan du som medlem i Konstnärernas Riksorganisation, utan kostnad, boka tid för samtal med en erfaren kollega.
Välkommen på release för årets första nummer av KONSTNÄREN med panelsamtal om maktmissbruk på konstnärliga utbildningar, 21 mars kl 18–20 på Bonniers Konsthall.
På den här sidan samlar vi citat om konst och kulturpolitik.
Konstnärernas Riksorganisation kommer att finnas med på utställartorget och delta i fyra seminarier på ”Folk och Kultur” 7-10 februari 2018 i Munktellstaden, ESKILSTUNA. Folk och Kultur är ett kulturpolitiskt konvent med ett par hundra seminarier och kulturupplevelser.
Tidningen KONSTNÄREN gjorde i nummer #4-2017 en jämförelse mellan regeringens kulturbudget för 2018 och oppositionspartiernas budgetmotioner för samma år.

Sidor